Gradonačelnik Beograda

Šapić odbio uklanjanje murala Ratka Mladića: Branio je srpski narod u BiH

  • Извор: Новости.рс
  • 23.07.2022. 21:46

Ne znam da li je Ratko Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali znam da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini.

To je  rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, na saopštenje Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji u kojem se traži uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića.

Prvi čovjek prestonice ističe da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Mladića.

- Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio - izjavio je Šapić. - Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam.

On je istakao da možemo da govorimo o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvijek, ali da moli javnost da se u te stvari ne miješaju Haški tribunal i njegove presude.

- U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste "haških" želja - poručio je Šapić.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина