Протести

Шапић: Штета је ненадокнадива

  • Извор: СРНА
  • 25.12.2023. 07:27

Предсједник Привременог органа града Београда Александар Шапић изјавио је поводом покушаја дијела опозиције да насилно заузме Стари двор да је штета ненадокнадива и додао да, уколико путем анархије покушавају да дођу на власт, то значи да су уништили државу.

Шапић је рекао да је прије неколико дана упозоравао на све ово и да се сада види да је био истинит термин "мајданизација" који је употријебио. 

Протест коалиције "Србија против насиља" завршен је синоћ пошто је полиција растјерала демонстранте и затворила простор око Скупштине града Београда, гдје су окупљени покушали насилно да уђу у зграду. 

Одржана је и сједница Савјета за националну безбједност. 

Полиција је затворила цијели плато испред Скупштине града Београда гдје су распоређена бројна полицијска возила и кордон Жандармерије и почела да врши увиђај, а на том мјесту су се појавила и возила хитне помоћи, јавио је Танјуг. 

Припадници полиције су привели неколико демонстраната, који су бацали каменице и флаше ка вратима Скупштине града. 

Кордон полицијске бригаде и Жандармерије растјерао је демонтранте послије вишечасовног протеста и потиснуо их са платоа испред Скупштине града у околне улице и ка Славији.

Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и ка Славији.

За саобраћај је затворен и дио Трга Николе Пашића између Народне скупштине Србије и Скупштине града Београда. 

Полиција је претходно бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су насилно покушали да уђу унутра. 

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице, моткама разбијали врата.

Окупљени су на позив једног од лидера коалиције Мирослава Алексића раније окружили зграду Скупштине града и цијело вече предвођени лидерима СПН покушавали да пробију унутра, али их је полиција спријечила у томе. 

Представници коалиције СПН рекли су да очекују да се формира тим и почну разговори о признавању, како су рекли, изборне воље грађана, односно о томе да се пониште избори и среди бирачки списак. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.