Ministar spoljnih poslova Srbije

Selaković: Beograd posvećen poštovanju međunarodnog prava i dijalogu

  • Извор: СРНА
  • 10.06.2022. 16:55

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković učestvovao je u Solunu na sastanku ministara spoljnih poslova u okviru Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, gdje je istakao da Beograd ostaje posvećan poštovanju međunarodnog prava i dijalogu kao načinu za rješavanje problema.

Selaković je naveo da Srbija ima čvrstu poziciju kada je riječ o poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava i Povelje UN, što se posebno odnosi na princip zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je dodao da je Srbija posvećena mirnom rješavanju sporova, i to ne samo dijalogu Beograda i Prištine, nego "dijalogu kao osnovnom instrumentu diplomatije u traženju rješenja za sporna pitanja".

Selaković je naveo da je većina učesnika samita podržala dijalog Beograda i Prištine, dodajući da su pojedine države pozvale Prištinu da se više uključi u dijalog i svojim gestovima i aktivnostima pokaže da joj je stalo do dijaloga.

Prema njegovim riječima, na sastanku ministara spoljnih poslova glavna tema je bila Ukrajina, a razgovaralo se i posljedicama sukoba u toj zemlji po evropske integracije zapadnog Balkana.

Na marginama samita u Solunu Selaković je imao sastanke sa ministrom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon i šefom diplomatije Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, kao i sa zamjenikom ministra inostranih poslova u savjetu ministara Јosipom Brkićem.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.