Ministar spoljnih poslova

"Srbija pod velikim pritiscima, čak i sekretarice u ambasadama pokušavaju da se miješaju"

  • Извор: СРНА
  • 10.07.2022. 10:34

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da se Srbija nalazi pod nevjerovatno velikim pritiscima, ali da njena politika ostaje jasna i principijelna i da niko ne treba da gaji bilo kakvu sumnju da li će ostati na kursu odbrane nacionalnih interesa, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

Selaković je rekao da pritisci idu dotle da, ne samo da važni zvaničnici svjetskih sila i diplomatski predstavnici, nego i sekretarice u ambasadama pokušavaju da vrše pritisak i da se miješaju u poziciju Srbije.

"A ona je jasna i principijelna, jer mi smo na stanovištu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine kao međunarodno priznate države, članice Ujedinjenih nacija, a sa druge strane smo osudili oružani pristup traženju rešenja", rekao je Selaković za RTS.

On je poručio da će Srbija zadržati svoj evropski put i reformski kurs, i čuvati svoja prijateljstva i svoje nacionalne i državne interese, ali da niko ne treba da gaji sumnju da li će braniti svoje interese, naročito kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

Selaković je rekao da je politika povlačenja priznanja nezavisnosti samoproglašenog Kosova živa i aktivna.

"Priština je prekršila dogovor i pokrenula mehanizam za učlanjenje u Savet Evrope i onda i mi ne sedimo skrštenih ruku. Borićemo se i da bude vesti u tom smislu", rekao je Selaković.  


Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.