Ministar spoljnih poslova Srbije

Selaković: UNDP da na Kosmetu djeluje u skladu sa Rezolucijom 1244

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2022. 11:44

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas da je UNDP obavezan da na Kosovu i Metohiji funkcioniše u skladu sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244, uz poštovanje principa statusne neutralnosti.

Selaković je na sastanku sa novim rezidentnim predstavnikom UNDP-a u Srbiji Јakupom Berišom ukazao da se Srbija trudi da bude najveći promoter i garant mira i stabilnosti u regionu, boreći se, između ostalog, na taj način i za nastavak svog ekonomskog razvoja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije istakao je da je za Srbiju UN jedna od najznačajnijih multilateralnih organizacija, kako u kontekstu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, tako i kao partner u obezbjeđivanju osnova za održivi razvoj.

On je podsjetio na to da Srbija učestvuje u kolektivnim naporima za postizanje Ciljeva održivog razvoja i sprovođenje Agende održivog razvoja do 2030. godine, odnosno stvaranje boljeg i prosperitetnijeg, ali i sigurnijeg i stabilnijeg svijeta.

Selaković je naveo da Srbija sve više ulaže u zelenu agendu, da su budžetska izdvajanja za projekte u oblasti zaštite životne sredine veća nego ikada, te da pozitivno ocjenjuje saradnju sa UNDP u oblasti pružanja tehničke pomoći i ekspertize za razvojne projekte.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.