Viši sud u Beogradu

Šešelj dobio na sudu, Franjo se nije pojavio na ročištu

  • Извор: Агенције
  • 20.09.2021. 16:00

Viši sud u Beogradu konstatovao je da je Franjo Baričević, nekadašnji stanovnik Hrtkovaca, povukao tužbu protiv države Srbije i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja jer se on i njegov advokat nisu pojavili u sudnici iako su, kako je saopšteno, uredeno obaviješteni na prethodnom ročištu kada treba da dođu.

Baričević je podnio tužbu tražeći odštetu od 100.000 evra, tvrdeći da je za toliko oštećen prilikom razmjene, za vrijeme rata, svoje imovine u Hrtkovcima sa imovinom srpske porodice, prije svega kuća, u Hrvatskoj.

"Pošto se privatni tužilac Franjo Baričević i njegov advokat nisu pojavili sud je konstatova da je tužba povučena. Moj advokat i ja ćemo predati zahtjev za isplatu sudskih troškova koje smo imali za pripremu odbrane",  rekao je Šešelj novinarima ispred zgrade suda.

Govoreći o tužbenom zahtjevu, Vojislav Šešelj je rekao da je podnio dokaze da je sprska porodica, sa kojom je Baričević mijenjao imovinu, "oštećena a da je Baričević lažno prikazao svoje imovinsko stanje prilikom razmjene".

Šešelj je rekao da je tužilac odustao jer je "imao pripremno ročiše na TV Hepi, gdje je donio deset knjiga o Hrtkovcima, poslije čega bi svako pobjegao od procesa sa njim".

Baričević je kao lažni svjedok tužilaštva u Hagu tvrdio da je bio prinuđen da napusti Hrtkovce 1992. i da zamjeni svoju imovinu sa mnogo manje vrijednom imovinom srpske porodice u Hrvatskoj. Šešelj je njegove tvrdnje negirao.

(Foto: YouTube Prinscreen)

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм