Pančevo

Sipao ženi kiselinu u oči: Zoranu 12 godina robije

  • Извор: Новости.рс
  • 28.06.2022. 16:55

Osnovni sud u Pančevu osudio je na 12 godina zatvora Zorana K. jer je 24. marta oteo partnerku, zlostavljao je i joj sipao kiselinu u oči.

Optužnim predlogom koje je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnijelo Osnovnom sudu u Pančevu protiv Zorana K. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode, krivično djelo izlaganje opasnosti i krivično djelo teška tjelesna povreda kada je dana 24.03.2022. godine oštećenu N. S. nakon verbalne rasprave držao zatvorenu na svirep način a potom joj sipao sonu kiselinu u oči.

Osnovni sud u Pančevu donio je prvostepenu presudu kojom je Zorana K. osudio na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, dok je pritvor, prethodno određen, produžio do upućivanja u Ustanovu za izdržavanje krivične sankcije.

Kako je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu u optužnom prijedlogu tražilo da se optuženom Zorana K. izrekne kazna zatvora u trajanju od 15 godina i 6 mjeseci i kako Sud nije izrekao predloženu krivičnu sankciju, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu će podnijeti žalbu na presudu Osnovnog suda u Pančevu zbog odluke o krivičnoj sankciji Apelacionom sudu u Beogradu, prenose Novosti.

Ubio taštu?

Inače, Zoran K. je iz sela Sekirje. Svi ga znaju kao velikog nasilnika koji je, prema njihovim riječima, ubio taštu, htio da zapali pola sela. Takođe je nožem pokušao da ubije komšinice M. Ž. i njenu kćerku T. Ž. nakon čega je, kako pričaju mještani, zapalio njihovu kuću i dva pomoćna objekta za smještaj stoke i stočne hrane.

Тагови: