Slađana je ostvarila san da dobro zarađuje: "Radim muški posao, zapošljavam samo žene"

  • 08.03.2021. 17:22

Šapčanka Slađana Marija Simić odlučila je da se bavi poslom tipičnim za muškarce, a u svom preduzeću nije gazdarica, već jedna od najvrijednijih radnica. Tako motiviše i druge žene da se osamostale i postanu ekonomski nezavisne.

U perionici u Vlade Jovanovića u Šapcu skoro ništa nije kao u drugim uslužnim radnjama koje se bave pranjem automobila. Na prvi pogled, sve je čisto i uredno, od pod konac složenih krpa, preko sredstava za pranje i poliranje, do odjeće i obuće. A radnja, ukrašena kao da se ovdje čeka u redu za manikir. Kada se bolje pogleda u radnike, na opšte iznenađenje, sve su djevojke. Tako je odlučila vlasnica, koja je prva među jednakima.

– Želim djevojkama da dam neku motivaciju da mogu da zarade, da ne zavise od drugih i da se ne osjećaju loše. Ja mislim da žene mogu isto što i muškarci, a čak i muškarci često mogu da zavise od žena – priča Slađana Marija Simić.

Ona je to dokazala. Tako je razmišljala i prije četiri godine kada je po povratku iz Švajcarske riješila da otvori perionicu. Glavni cilj bio je da zaradi novac, i to sopstvenim radom.

– Nisam željela da radim za drugog, i to za platu od trideset hiljada dinara. Jednostavno, želela sam za sebe nešto veće i bolje. Imali sam ovaj objekat moj suprug i ja, pa sam riješila sama da krenem s ovim poslom. Sad sam tu, ali imam volju i želju da još više napredujem – priča Slađana, koja je odlučila da se vrati u svoj grad.

Muški posao u nježnim ženskim rukama ide joj s lakoćom. Ipak, s kofom vode na minus deset nije baš svejedno i to najbolje osjećaju njene ruke.

– Hladno je i nije lako preko zime. Ljeti prija da se malo rashladimo, međutim, ja ne razmišljam o hladnoći. Imam svoj cilj i idem prema njemu – priča ova mlada žena.

Slađana tvrdi da žene mogu da bude finansijski nezavisne, samo ako su dovoljno smjele da započnu svoj biznis. Ženstvenosti joj ne manjka, a bez obzira na to što veći dio vremena provodi u kombinezonu, šminka i frizura se podrazumevaju.

– Ja uvijek imam čak i sređene nokte. Bez obzira na to što su ruke stalno u vodi, ne odričem se onog što volim. Zašto bih sebi uskratila ono što me čini srećnom – kaže Slađana.

Ona nam priča da se za svaki dolazak u perionicu priprema kao da ide u kancelariju.

Od jutra do mraka, ova vrijedna žena je u kombinezonu, čizmama, sa crijevom pod pritiskom za pranje automobila, krpom i kofom vode. Uvijek je dotjerana i s osmijehom na licu, jer radi posao koji voli. Tako hrabri i druge pripadnice nježnijeg pola, jer vjeruje da je u njima snaga.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм