Snijeg u Srbiji

Snijeg paralisao Beograd na nekoliko sati

  • Извор: Анадолија
  • 04.04.2023. 15:56

Snijeg koji neprestano pada od noći između ponedjeljka i utorka potpuno je paralisao saobraćaj u Beogradu na nekoliko sati, a čak ni najprometnije saobraćajnice nisu bile prohodne, zbog čega su se stvorile kilometarske kolone u svim dijelovima grada.

U vozilima gradskog saobraćaja stvorile su se ogromne gužve, a nisu bili rijetki oni koji su između stajališta napuštali vozila i nastavljali put do posla pješice po neraščišćenim trotoarima. Zbog gužve u saobraćaju građani su masovno kasnili na posao.

Zbog gužve vozila javnih komunalnih preduzeća zadužena za čišćenje saobraćajnica nisu mogla da obavljaju svoj posao pa se na kolovozu stvorio sloj neočišćenog snega od nekoliko centimetara.

U rubnoj gradskoj opštini Rakovica grana s drveta pala je na dve devojčice koje su išle u školu, ali nisu ozbiljno povređene.

Jedan od centralnih gradskih trgova Slavija bio je potpuno zakrčen vozilima, zbog čega je u potpunosti zaustavljen tramvajski saobraćaj.

Snijeg je u potpunosti iznenadio i nadležne službe i građane, iako su ga meteorolozi najavljivali, jer je samo nekoliko dana ranije temperatura bila prava proljećna, a vrijeme sunčano.

Zbog snježnih padavina pojedina mjesta bez struje, neprohodni putevi (FOTO/VIDEO)

Zbog snježnih padavina pojedina mjesta bez struje, neprohodni putevi (FOTO/VIDEO)

Posebno je neobično što tokom nedavno okončane zime, jedne od najblažih u posljednjih nekoliko decenija, snega u Beogradu gotovo da nije ni bilo.

Prema vremenskoj prognozi, snijeg će padati tokom čitavog dana, a temperature koje mnogo više priliče zimi nego proljeću zadržaće se do petka.

Тагови: