Emruš Džemajlji

Specijalni sud u Hagu: Član Samoopredjeljenja pozvan na saslušanje

  • 25.01.2020. 18:10

Član Pokreta Samoopredjeljenje Emruš Džemajlji biće ispitan u tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu za procesuiranje zločina pripadnika bivše terorističke OVK.

Džemajlji je na Fejsbuk nalogu napisao da će biti saslušan u svojstvu svjedoka.

"Obavještavam javnost da sam juče, 24. januara, dobio pismeni poziv od Specijalističkog tužilaštva da idem u Hag, u Holandiju, kao svjedok", napisao je Džemajlji.

On je optužio poslanike skupštine u Prištini koji su glasali za uspostavljanje Specijalnog suda, ocijenivši da će to biti "crna tačka za generacije", prenose beogradski mediji.

Specijalni sud je tokom 2019. godine poslao više od 250 poziva pripadnicima bivše OVK i drugim građanima Kosova. Neki su pozvani kao osumnjičeni, dok su mnogi pozvani u svojstvu svjedoka.

Neki od komandanata OVK bili su pozvani u sud, uključujući premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja i bivšeg predsjednika skupštine Kadrija Veseljija.

Specijalni sud za zločine OVK osnovan je 2015. godine.

Тагови:
  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.