FOTO/VIDEO

Održan skup "Srbija nade“ u Beogradu

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2023. 19:06
  • 27.05.2023. 08:15

Skup "Srbija nade“ koji se održava danas u Beogradu na ulice glavnog grada Srbije izveo je rijeke ljudi. Skupu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kao premijer Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.


20.11 - Vučić: Snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa gomilom problema

Obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pročitajte NA OVOM LINKU.

20.01 - Sijarto: Dragi prijatelji, imate sjajnog predsjednika

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijartoporučio je na skupu "Srbija nade“ u Beogradu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postigao to da umjesto istorijskog neprijateljstva sada postoji istorijsko prijateljstvo među Mađarskom i Srbijom.

"Dragi prijatelji, imate sjajnog predsjednika“, rekao je on i dodao da se Srbija pod rukovodstvom Vučića prema mađarskoj zajednici u Vojvodini odnosi na način koji može da posluži kao primjer za cijeli svijet.

"Mi Mađari smo zahvalni na tome. Ako vaš tim igra portiv nekoga, osim nas, uvijek navijamo za Srbe“, rekao je on.

Sijarto je rekao da se Srbija i Mađarska suočavaju sa istim izazovima.

"I mi i vi smo izloženi bespoštenim napadima međunarodnog mejnstrima. Zašto? Zato što se Mađari i Srbi zalažu za sebe i svoje narodne interese a sposobni smo za to jer immo jake lidere“, dodao je on.

19.52 - Dodik: Mi smo jedan narod i posvećeni smo Srbiji

Predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik rekao je danas na skupu "Srbija nade" da Srbija i Srbi trebaju i moraju da budu poštovani.

- Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nismo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači. I oni koji su okupili bulumentu koja je usmjerena protiv države neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape. Došao sam ovdje da u ime Republike Srpske podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić. Srbija treba i mora da bude poštovana, Republika Srpska je zagledana u Srbiju - rekao je Milorad Dodik te dodao:

- Srbi hoće svoje države, hoćemo da živimo u miru i nećemo dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe. Danas smo i uz braću na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez svoje države, zato je važno da budemo uz Srbe na Kosmetu - istakao je Dodik.

19.50 - Knežević: Živjela Srbija, Republika Srpska, neka je vječna Crna Gora

Dragi Srbi, prenosim vam pozdrave iz bratske Crne Gore. U Crnoj Gori, ambasadori su poručili da nema potrebe da mislimo svojim glavama, jer to će oni činiti umjesto nas. Traže da priznamo da nismo Srbi, da se odreknemo SPC-a. Upravo u toj, ambasadarskoj državi, postoje čestiti Srbi i Crnogorci, koji to ne daju, rekao je nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević na skupu "Srbija nade“.

“Ukoliko postanem premijer, prva odluka će biti povlačenje priznanja Kosova. Ja volim ovu Srbiju. Zato što je svoja. Dok god budu zvonila zvona u Dečanima, Kosovo će biti sprsko. Volim Srbiju, jer nikada neće okrenuti leđa bratskoj Rusiji. Volim Srbiju na čelu sa Vučićem. Obnovio je i pomogao ljude, hramove i crkve u Crnoj Gori. Sada kada je bio u Crnoj Gori, rekao je da ćemo otvoriti dvije fabrike. Kada me pitaju ko mi je bliži, Brisel ili Berlin, ja kažem, ni Brisel ni Berlin, nego Beograd", rekao je Knežević.

19.40 - Dačić: Ne damo Srbiju i srpski narod

Prije 30 godina, kada sam počeo da se bavim politikom, nisam vjerovao da ću govoriti na skupu protiv nasilja, kaže ministar spoljnih posloiva Srbije Ivica Dačić.


"Mi Srbi, kao narod, uvijek kada je teško, pokažemo našu snagu. Ne znam narod u Evropi, kojem je bilo teže od nas. I koliko god da nam je bilo teško, koliko god nas satirali, mi ćemo opstati. Da pod jednom šljivom, ostane samo jedan Srbin i on će se boriti protiv neprijatelja. Čuli ste da Kurti pod silom pokušava da zauzme srpske opštine, da time potpuno legalizuje okupaciju KiM. Ne damo Kosovo, ne damo našu omladinu da truju, naš narod i državu, nećemo dati Srbiju i Srbe. Ne damo našeg predsjednika koga smo svi izabrali", rekao je Dačić.

19.30 - Ristovski: Podržavam Vučića, koji želi bolju Srbiju

"Budimo pametni, budimo ujedinjeni. To što ljudi različito misle, ne znači da treba da se poubijaju“, rekao je glumac Lazar Ristovski. 

Zato sada, kaže, kada smo jači, prvi pružimo ruku pomirenja. 

"Ukida se rijaliti, zar to nije dobar pomak. Budimo pametni, ne dajmo da nas navuku da prolijemo bratsku krv. Legitimno je tražiti prava, legitimno je imati drugačije mišljenje, ali zar zbog toga treba skidati glavu? Praštam svim kolegama glumcima koji su me napadali zbog mojih političkih stavova. Glumci danas zarađuju više nego ikad, da znate. Ja nemam kad, niti želim da mrzim. Ja praštam i znam da je to pravi put. Podržavam Vučića, koji iz dana  u dan pokazuje da želi bolju Srbiju“, kaže Ristovski.

19.15 - Skup je počeo intoniranjem himne "Srbija nade"

Kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao ovo je skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

Pojedine ulice u Beogradu su potpuno blokirane.

Građani koji su došli na skup nose transparente na kojima su ispisane poruke podrške.

Brojne poznate ličnosti na skupu

Brojne poznate ličnosti odlučile su se da podrže skup "Srbija nade“.

Tako se među prisutnima našao bivši teniser Janko Tipsarević, pjevačice Jelena Karleuša, Dara Bubamara kao i glumica Iva Štrljić.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.