Srbija: Najduži policijski čas od 84 sata

  • 13.04.2020. 21:30

Srbija je prošla kroz najduži policijski čas od kada je u uvedeno vanredno stanje usljed epidemije korona virusa, koja nije zaobišla ni našu zemlju. Jutros u 5 sati završena je zabrana kretanja za sve, koja je trajala ukupno 60 sati. 

Budući da smo započeli prazničnu nedjelju, da je vrijeme napolju sve prijatnije i da sunce sve više mami da se izađe, počele su najave da bi mogao da usljedi još duži policijski čas od prethodnog. I teži.

"Proslavićemo Vaskrs zatvoreni u svojim kućama i stanovima"

- Proslavićemo Vaskrs u svojim srcima, uglavnom zatvoreni u kućama i stanovima, ali će biti dovoljno vremena i da se kupe i da se ofarbaju jaja - rekao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u uključenju za TV Prva, odgovarajući na pitanje građana.

Vučić je rekao da je o tome razgovarao sa patrijarhom SPC Irinejem i da je uvjeren da će Crkva na odgovoran način tome da pristupi.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da ima smisla očekivati da policijski čas sljedećeg vikenda počne ranije, odnosno da traje duže, i naveo da će odluku o tome, kao i o ponašanju za vreme pravoslavnog Vaskrsa donijeti epidemiolozi i stručna lica zajedno sa nadležnima.

- Ima smisla to očekivati, s obzirom na to da i prošli vikend i ovaj daju rezultate i ne smijemo se opuštati u ovom periodu kada opasnost još uvijek prijeti. Vjerujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima i stručnim licima svi zajedno donijeti odluku kako da se ponašamo narednih dana i u vrijeme Vaskrsa, te da će mere biti adekvatne i dobro pripremljene - rekao je Radojičić.

Tako bi policijski čas trajao od četvrtka u 17 časova do ponedjeljka u 5 sati ujutro.

Čitav petak, subotu i nedjelju, po svemu sudeći, provešćemo u svojim domovima.

"Građani će biti obaviješteni na vrijeme"

Građani će o eventualnom produžavanju policijskog časa uoči predstojećeg vikenda i Uskrsa biti obavješteni na vrijeme, kao što su i o dosadašnjim mjerama bili informisani, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Mi smo i do sada o mjerama koje smo uvodili na vrijeme informisali građane dajući im mogućnost da se za takve mere pripreme, i tako ćemo i dalje postupati - rekao je Gojković.

Prema njegovim riječima, epidemiloška situacija u našoj zemlji analizira se iz sata u sat, te će na osnovu tih analiza struka odlučiti da li je potrebno uvesti restriktivnije mjere.  Ipak, prema riječima doktora Branimira Nestorovića još uvek se razmatra mogućnost da se penzionerima i autističnoj djeci dozvoli da prošetaju.
 

(Telegraf)

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.