Batajnica

Srbija: Najmlađi pacijent ima dvadeset godina i "zacementirana" pluća

  • Извор: СРНА
  • 07.09.2021. 22:36

Dvadesetogodišnja djevojka je najmlađi pacijent u kovid bolnici u Batajnici, najvećoj u Srbiji, i za deset mjeseci rada nije bilo težeg mlađeg pacijenta, njena pluća su "zacementirana", rekla je direktor bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

"Devojka stara 20 godina, apotekar iz Beograda, nevakcinisana, nema nijednu pridruženu bolest. Juče je intubirana, ona nema pluća, diše sa levim vrhom pluća, njena pluća su `zacementirana`", navela je Vukičevićeva

Ona je istakla da od deset pacijenata u jedinici intenzivne niko nije vakcinisan, da dominiraju mlađi muškarci, između 30 i 40 godina, zatim između 40 i 50 godina, pa 20 i 30 godina, a 20 odsto su žene.

"Kada anketiramo sve ljude u bolnici, više od 90 odsto nisu vakcinisani", rekla je Vukičevićeva za RTS i dodala da ovakvog scenarija ne bi bilo da su se ljudi vakcinisali. 

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.