Министарство спољних послова

Србија се огласила поводом украјинског напада на Милоша Биковића

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2024. 16:56

Министарство спољних послова Србије оштро је реаговало поводом потпуно неоснованих тврдњи украјинског министарства иностраних послова која је славног српског глумца Милоша Биковића назвала "особом која подржава геноцид и крши међународно право".

Саопштење Министарства спољних послова преносимо у цијелости:

Поводом реакције Министарства иностраних послова Украјине на мрежи Икс од 24. јануара 2024. године на вијест да ће један од најцјењенијих српских глумаца Милош Биковић глумити у новој сезони глобално познате серије "Бијели лотус", у којој украјинска страна тврди да је ријеч о "особи која подржава геноцид и крши међународно право", Министарство спољних послова указује на потпуну неоснованост тврдњи.

Хитно саопштење Кијева због Биковића: Напали ХБО због његове улоге!

Хитно саопштење Кијева због Биковића: Напали ХБО због његове улоге!

Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и умјетничко стваралаштво.

Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић прије свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији.

Желимо да подсјетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свијету".

Подсјећамо, украјинско Министарство спољних послова реаговало је на вијест да ће српски глумац Милош Биковић играти у трећој сезони ХБО серије "Бијели лотос" и упитало компанију ХБО да ли је у реду да сарађују са "особом која подржава геноцид и крши међународно право".

Пратите нас и путем Вибера