Srbija: U prve dvije nedjelje nastave zaraženo 52 đaka i 20 zaposlenih

  • 16.09.2020. 09:44

U prve dvije nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama u Srbiji virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević.

Ističe da je riječ o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

On je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu, prenosi Tanjug.

"U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu", naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Šarčević je naveo da djeca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbjezbednije mjesto, gdje je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gdje se inače djeca druže van škole.

Apelovao je još jednom na pojedince da ne fotografišu i snimaju djecu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

"Garantujem da su škole najsigurnije mjesto u državi. Snimanje tuđe djece neovlašćeno je zabranjeno", rekao je on.

Napominje da prosvjetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mjere u školi.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм