Prate situaciju

Srbija uvodi nove mjere: Tri grada kritično

  • 22.07.2020. 15:31

Broj pregleda i prijema zaraženih od korona virusa poslednjih dana ne pada u Čačku, Kraljevu i Požarevcu, zbog čega su danas preduzete nove mjere - rekao je danas na konferenciji Kriznog štaba ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On, odgovarajući na pitanje zbog čega predviđa da će se priliv pacijenata u bolnici povećati narednih dana, kazao da je najveće žarište i dalje u Beogradu.

- Imao sam sastanak sa direktorima kovid bolnica. U narednih 48 sati mi nećemo imati problem sa mjestima u bolnicama. Ipak, moguće je da će to tih problema doći u Čačku, Kraljevu i Požarevcu, gdje broj pregleda i prijema ne pada.

Iz tog razloga jedan dio pacijenata iz tih gradova prebačen je u Beogradu, objasnio je ministar.

- Uradili smo to iz preventivnih razloga, da bi oni tamo mogli lakše da rade - kazao je on.

Uz to, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je da će se uskoro utvrditi metoda istraživanja kontakata i traganja za potencijalnim zaraženim osobama.

- Mi smo ovih dana razgovarali o metodama istraživanja i značaju pronalaženja kontakata. Kontaktom se smatra ona osoba koja 15 minuta provede sa zaraženom osobom bez maske i zaštitnih mera. Zbog toga apelujemo da se primenjuju mkere zaštite,naročito ako se radi o jednoj porodici u kojoj se nalazi zaražena osoba.

(Telegraf)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)