Pojačana kontrola

Šta organizatori ekskurzija moraju prijaviti prije polaska

  • Извор: Телеграф
  • 12.05.2023. 17:21

Imajući u vidu da je u toku period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativnih nastava, a u cilju zaštite bezbjednosti djece i nastavnog osoblja, saobraćajna policija u Srbiji sprovodi mjere kontrole da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza djece.

Podsjećanja radi, organizator prevoza dužan je da najkasnije u roku od 48 časova prije otpočinjanja prevoza obavijesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mjestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene djece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.

Skandal u policiji: Došli na pretres, pa sa osumnjičenim jeli sir i čvarke

Skandal u policiji: Došli na pretres, pa sa osumnjičenim jeli sir i čvarke

Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza djece taksativno su navedeni uslovi koje moraju ispunjavati autobusi kojima se vrši prevoz ekskurzija, odnosno uslovi koje moraju ispunjavati vozači koji vrše prevoz djece.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polazak na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: