Velike padavine

Sto dvadeset porodica evakuisano u Kosovskoj Mitrovici

  • Извор: РТС
  • 19.01.2023. 22:55

Velike padavine uzrokovale su porast nivoa vode na rijekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je u naseljima uz obalu Ibra, što je dovelo do evakuacije 120 porodica iz više stambenih zgrada u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Izlivanjem vode iz korita poplavljeno je više domaćinstava u selima Žitkovac, Žerovnica, Јagnjenica u opštinama Zvečan i Zubin Potok.

Izlivanjem Ibra najkritičnije je u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

U saopštenju opštinskog štaba u Mitrovici navodi se da je 120 porodica evakuisano iz 11 stambenih zgrada. Više od 30 ljudi privremeno je smješteno u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić saopštio je večeras da vodostaj Ibra raste iz minuta u minut, a veliki broj zgrada i kuća u naselju Bošnjačka mahala u blizini istočnog mosta je poplavljen.

Dodao je da vatrogasne ekipe i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica pomažu svim stanovnicima u Bošnjačkoj mahali, bilo da su Srbi, Albanci ili Romi.

- Situacija jeste ozbiljna i iziskuje solidarnost i jedinstvo, i sada moramo da pokažemo da brinemo jedni o drugima. Nažalost, ugrožene su stambene zgrade opštine Kosovska Mitrovica, kao i čitavog okruga - rekao je Spirić.

U selima Žitkovac i Žerovnica pao je jedan od električnih stubova tako da su žitelji bez struje.

Na lokalnim i magistralnim putevima na sjeveru pojavili su se odroni, tako da je tokom popodneva bio neprohodan put Kosovska Mitrovica – Zubin Potok, a otežano se kretalo putem Mitrovica–Leposavić.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм