Beograd

Studentkinja Ekonomskog fakulteta abortirala profesorovo dijete

  • Извор: Курир
  • 11.03.2022. 10:22

Nekadašnja studentkinja u svjedočenju za Kurir otkrila golgotu kroz koju je prošla zbog emotivne veze u koju ju je perfidno uvukao jedan oženjeni predavač

Odmah poslije srednje škole upisala sam Ekonomski fakultet u Beogradu, što sam oduvijek željela, nisam ni sanjala da će mi to biti najbolnija greška u životu, zbog jednog profesora koji je iskoristio svoj položaj i moć da me zavede, navede na seksualni odnos, napravi mi dijete i sredi da abortiram, i sve to već na prvoj godini studija!

Ovako u dahu započinje svoju ispovijest za Kurir djevojka (ime i prezime poznati redakciji) koja tvrdi da je poslije abortusa odmah napustila fakultet i shvatila da je zapravo bila žrtva i da ju je taj profesor seksualno iskoristio.

Ona objašnjava da zbog straha od moguće osude njene bliže okoline i javnosti ne želi da javno otkrijemo njen identitet i identitet tog profesora, ali da svojim iskustvom želi da upozori sadašnje studentkinje da se paze kako ne bi doživjele golgotu kroz koju je ona prošla. Na to ju je, ističe, podstakao serijal Kurira o nekim mračnim tajnama s naših pojedinih fakulteta, o čemu danima izvještavamo.

- Odmah u roku, poslije završene srednje škole upisala sam fakultet koji sam željela. Bila sam student prve godine Ekonomskog fakulteta, redovno sam išla na sva predavanja, pa i na ono koje je taj profesor predavao. Priznajem, on je izgledao veoma atraktivno i dopadljivo, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da imam nešto s njim. Međutim, on me je sve češće pozivao u svoj kabinet na konsultacije, i to u večernjim satima, kada je u zgradi fakulteta bilo malo ljudi. Nisam ni primijetila kako me je zavodio i uvlačio u svoju mrežu - rekla je bivša studentkinja Ekonomskog, a onda i otkrila epilog o kom, kako ističe, nije mogla da sanja ni u najluđim snovima.

- Otišla sam tog kasnog poslijepodneva na konsultacije u njegov kabinet, a on je zaključao vrata. Poljubio me je, počeo da me mazi i onda je jedno vodilo drugom. Bila sam mlada, nisam znala šta mi se dešava, ali mi je tada to prijalo. Dogodilo se to da smo imali nezaštićen seksualni odnos. Tek kasnije shvatila sam da sam trudna. To sam otkrila prilično kasno, u trećem mjesecu trudnoće. Već je bilo rizično da prekinem trudnoću, ali sam morala jer je on bio oženjen i imao je dvoje djece u to vijreme. I uprkos tome što je po mišljenju ljekara poduhvat bio rizičan, on je sve regulisao. Zakazao je abortus, sve sredio i platio - rekla je sagovornica i dodala:

- Nedugo poslije toga naša veza je pukla, kao i moje studije na Ekonomskom fakultetu - istakla je ova nekadašnja studentkinja, koja je uprkos ovakvom traumatičnom iskustvu sada uspješna zaposlena žena.

Podsjetimo, anonimno istraživanje Viktimološkog društva iz 2021. otkrilo je alarmantne podatke da je čak svaki peti student ili studentkinja u Srbiji nekada bio izložen seksualnom nasilju na fakultetu. Istraživanje je rađeno na 22 fakulteta i šest univerziteta u Srbiji. Većinu studenata sa iskustvom seksualnog nasilja činile su studentkinje, njih 242, i 29 studenata.


Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.