Umka

Sudar kamiona i autobusa, više povrijeđenih: Kamiondžija izvlačio putnike kroz prozor

  • Извор: Телеграф
  • 26.11.2021. 16:02

Autobus koji se sudario s kamionom kod Umke, s prednje strane smrskan je i uništen, pa je prava sreća da posljedice nisu još veće.

Fotografije reportera "Telegrafa" pokazuju koliko je nezgoda zapravo bila opasna.

"Razlog udesa ne znam, mislim da je autobus zašao malo više na moju stranu, oni tvrde da sam ja, istraga će utvrditi. Ovdje se ide 60 kilometara na sat, ja sam išao 50 i nešto. Ja sam izvlačio ljude kroz prozor", rekao je vozač kamiona za "Telegraf.rs".

Kolika je šteta načinjena, vidi se i na slikama sa lica mjesta. Retrovizor je upao iza vozačevog sjedišta od siline udarca, šoferšajbna naprsla, maska od autobusa otkinuta, nema farova.

U saopštenju Sekretarijata za javni prevoz  se navodi da je u incidentu povrijeđeno pet putnika, od kojih jedan teže, kao i vozač autobusa. Takođe, navodi se da je riječ o vozilu Konzorcijuma SP "Lasta", prevoznika ASP "Strela – Obrenovac".

Svi povrijeđeni su brzom intervencijom Hitne pomoći prevezeni u dežurnu zdravstvenu ustanovu. Na vozilu javnog linijskog prevoza putnika načinjena je velika materijalna šteta, a policija trenutno vrši uviđaj.

Kako nezvanično saznaje pomenuti portal, teretni kamion se kretao od Beograda ka Obrenovcu, došlo je do zanošenja prikolice i udario je u autobus.

Saobraćajna nesreća na putu kod Umke, u smeru ka Beogradu dogodila se jutros oko pola 10.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм