Darija Kisić Tepavčević

"Sve manje testiranih, epidemija se stišava"

  • 26.05.2020. 09:06

Zamjenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se na korona virus testira manji broj građana nego do sada, jer je manje onih koji imaju indikacije za testiranje.

Kisić Tepavčević je kazala da je to pokazatelj da se epidemija stišava.

"Smanjenje procenta pozitivnosti je jedan od značajnih pokazatelja u fazi kada smo još uvijek imali vanredno stanje i kada smo gledali kako polako se smanjuje procenat pozitivnih. U ovom momentu i neki drugi pokazatelji su mnogo značajniji", navela je ona.

Prema njenim riječima, dvije trećine zaraženih nema simptome tog virusa.

Kisić Tepavčević je rekla da su više od polovine potvrđenih slučajeva u toku jučerašnjeg dana kontakti osoba koje su zaražene Leskovcu, Vranju i Zaječaru, a radi se o slučajevima koji nemaju simptome tog virusa.

Ona je kazala da se dobrovoljno testira na prisustvo korona virusa oko 100 ljudi dnevno.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.