Želi priznanje

Tači odbio da dođe u Sarajevo

  • 07.05.2019. 19:41

Predsjednik Kosova Hašim Tači neće doći na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo.

Tači je rekao kako nije mogao učestvovati na konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu u srijedu i četvrtak jer su "bilateralne veze na najnižem mogućem nivou". 

Kosovski predsjednik je izjavio kako BiH nije priznala nezavisnost Kosova, kako još uvijek zahtjeva vize za Kosovare koji ulaze u zemlju i kako se "ponaša potpuno antievropski, okrutnije od same Srbije".

Kosovska vlada je u novembru 2018. godine uvela stopostotnu carinu na robu uvezenu iz Bosne i Hercegovine i Srbije, napomenuvši da će biti ukinuta kada Sarajevo i Beograd priznaju suverenitet Kosova i prestanu sprječavati zemlju da se pridruži međunarodnim organizacijama.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм