Brutalno ubistvo

Tamara mu pružila ruku da ustane, on je krvnički izbo

  • Izvor: Blic
  • 01.08.2022.21:19

Medicinska sestra Blaženka J. ubijena je u naselju Šangaj u Batajnici.

Nju je kako se sumnja, sjekirom usmrtio muž, a prije 17 godina u istom ovom naselju dogodio se zločin koji je tada potresao javnost.

U ovom naselju se 2005. godine na Aranđelovdan, 21. novembra, dogodilo brutalno ubistvo trinaestogodišnjakinje Tamare Ivanović.

Ubio djevojku sa 19 uboda nožem

Naime, skitnica i pijanac, Dragan Nikolić zvani Čombe (43), sapleo se i pao, a nakon što mu je Tamara pružila ruku ne bili mu pomogla, zadao joj je 19 uboda nožem.

Čombe je osuđen u Okružnom sudu u Beogradu na 40 godina zatvora.

"Nesumnjivo je utvrđeno da je Nikolić 21. novembra 2005, na zemljanom putu u blizini Železničke stanice Šangaj u Batajnici, na podmukao način ubio Tamaru, kada je djevojčica prišla da mu pruži pomoć, pošto je pao. On joj je tada kuhinjskim nožem zadao 19 smrtonosnih uboda u leđa i grudi", rekla je u obrazloženju presude sudija Mirjana Ilić.

Tamara je te večeri krenula preko pruge, gdje je i ubijena. Ukućani su se zabrinuli jer nikad nije kasnila iz škole, pa su je pozvali na mobilni telefon oko 20 sati, a kako nije bila dostupna, krenuli su u potragu. Djevojčicu je oko 21.30 pronašao djed u šiblju pored pruge, desetak metara od mjesta gdje je pronađen i nož.

Dragan Nikolić se tokom izricanja presude, kao i kada su odvodili iz sudnice, samo podrugljivo smijao. On je u toku dokaznog postupka tvrdio je da je tek sutradan u novinama pročitao da je ubijena mlada djevojka i shvatio da je to „vjerovatno“ on učinio. Tamarin telefon prodao je na Pančevačkoj pijaci, bez kartice, koju je u noći ubistva izvukao, što je bio još jedan dokaz da je bio pri svijesti kada je počinio zločin.

Brutalno ubistvo 17 godina kasnije

Čak 17 godina kasnije, u istom naselju, Čedomir J. (43), kako se sumnja, sjekirom je ubio suprugu Blaženku (39), a potom izvršio samoubistvo vještačnjem u potkrovlju kuće. Dvoje djece, kćerka od 18 godina i sin koji je još uvijek osnovac, ostali su bez roditelja.

Slučaj je prijavio kum tog para koji je rekao da je zabrinut pošto je čitav dan pokušavao da ih dobije, ali bezuspješno.

Kad je policija došla na adresu zatekla je jeziv prizor – kroz prozor zaključane kuće vidjeli su tijelo obješenog muškarca a kad su ušli unutra u drugoj sobi zaktekli su tijelo njegove supruge u spavaćoj sobi, na krevetu, a pored i sjekiru.

Motivi svirepog zločina koji je šokirao Batajničane i dalje nisu poznati, a prema nezvaničnim informacijama, Blaženka je ubijena udarcima sekirom u glavu.

Tagovi: