Zviždanje i transparenti

Televizija prekinula prenos: Haos u Skupštini Srbije, reagovalo obezbjeđenje

  • Извор: Б92
  • 05.09.2023. 13:45

Potpuni haos u Skupštini Srbije. Predstavnici pojedinih opozicionih partija blokirali su rad parlamenta, zviždali i dizali transparente.

Televizija je u jednom trenutku ukinula prenos iz skupštinske sale.

Poslanici opozicije počeli su da blokiraju rad parlamenta, sjednice na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta, zbog čega im je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila da se poslanici vladajuće koalicije neće povući, jer moraju da rade za Srbiju.

Nakon što je usvojen dnevni red, pete vanredne sjednice parlamenta i nakon što je usvojen prijedlog da se održi zajednički načelni jedinstveni pretres o svih 25 tačaka dnevnog reda, poslanici su ustali sa svojih mjesta i uz zvižduke i povike 'napolje' počeli da otežavaju rad parlamenta i izlaganje predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je podsjetila da se rebalansom bužeta obezbjeđuje novac za penzionere, majke i djecu.

Brnabić je naglasila da što opozicija bude glasnija, oni će se jače boriti, jer ako opozicija pobijedi, neće biti plata i penzija i neće biti puteva i sve će biti onako kao što je bilo kada su oni bili na vlasti.

Podsetila je da se i Aljbin Kurti ponašao slično u prištinskom parlamentu.

Zviždanje, uništavanje.. Pozvano i obezbjeđenje

Zbog ometanja izlaganja premijerke postavljeno je i skupštinsko obezbjeđenje.

"Ovo je bruka i sramota šta radite", poručio je predsjednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

Opozicija je krenula i fizički da se obračuna tako što su pokušali da odgurnu obezbjeđenje Narodne skupštine.

"Siledžije najobičnije. Jeste li sa tim nasiljem došli ovdje. Zelenoviću ne gurajte druge poslanike. Malo vam je što ne date penzionerima i majkama novac, još sad i ovdje druge gurate. Niko vas ne dira, ne dirajte ni vi druge. To je nasilje i treba da vas je sramota", upozorio je Orlić poslanika Nebojšu Zelenovića i dodao:

"To što upravo radite je odvratno nasilje. Ne smijete da gurate druge poslanike i udarate ih."

Haos i tokom aplauza košarkašima

Na kraju su, kako pišu tamošnji mediji, predstavnici opozicije pravili haos i kada je u toku bio aplauz za košarkaše Srbije koji su savladali Litvaniju i plasirali se u polufinale Mundobasketa.

Prekinut rad

Oko 13.15 sati, skupštinski radni dan je završen, a rasprava o pojedinostima rebalansa budžeta zakazana je za sutra za 13 sati.

Predsjednica Vlade Ana Brnabić i nekoliko ministara napustili su salu.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)