Alibunar

Tetka maloljetnika koji je silovao baku: On je monstrum, ubiće nas obje ako ga puste

  • Извор: Информер
  • 20.08.2022. 16:47

Tetka tinejdžera koji je silovao svoju babu za bratanca kaže da je "monstrum" i priznaje da živi u strahu.

"Moj bratanac je nasilnik i monstrum, šta drugo da kažem za mladića koji je silovao svoju babu! Ako ga slučajno puste iz zatvora, opet će je silovati, a možda i mene. Strahujem da će nas obje ubiti, i mene i moju jadnu majku", jada se mještanka Ilandže kod Alibunara, čiji je bratanac D. P. (17) 13. avgusta zvjerski pretukao i silovao svoju baku S. P. (71) u kući u tom mjestu.

Tetka uhapšenog tinejdžera žali se da njena majka nikad neće preboljeti jezivu torturu koju joj je priredio njen unuk.

"To što je moj bratanac uradio svojoj babi ne može da uradi neko normalan. Ona danima ne može da spava i stalno mi priča šta joj je sve radio... Čim mi ispriča novi detalj torture, meni se još više sloši", priča očajna žena, prenosi "Informer".

Prema njenim riječima, D. P. se nakon smrti oca, u oktobru prošle godine, uhvatio lošeg društva i od tada je postao užasno nasilan. U međuvremenu i majka ga je napustila, pa je o D. P. i njegovom mlađem brati i sestri brinula S. P.

"Uhvatio se sa lokalnim skitnicama i pijancima, nije se trijeznio. Majka mi u početku nije pričala da ju je najstariji unuk više puta izbacivao iz kuće kada bi doveo društvo da se opijaju. Majka bi tada sjedila na ulici ili bi otišla kod komšija dok se društvo ne raziđe izi njene kuće. Sve što je mogla da mu pruži, prižila mu je, a on joj je tako uzvratio... Kako je mogao?", pita se jadna žena, koja strahuje da će joj se bratanac osvetiti jer ga je ona prijavila policiji, nakon što je silovao nesrećnu baku:

"Spavala sam u svojoj kući kada me je majka pozvala na mobilni, da mi se požali šta joj je unuk uradio. Najprije joj se nisam javljala, jer mi je bilo isključeno zvono na telefonu, ali kad sam ustala, oko pola pet, vidjela sam propuštene pozive i odmah sam je zvala. Kada mi je rekla šta joj je unuk uradio, samo sam prekinula vezi i pozvala policiju. Istog jutra su ga uhapsili, ali sad se majka i ja plašimo šta će biti ako ga puste na slobodu, pošto je maloljetan? Pa obje će nas silovati i pobiti!", priča ona.

Ona otkriva i da je njena majka dvije nedjelje prije jezive torture prijavila Centru za socijalni rad da ju je unuk gurnuo niz stepenice i udario je, ali oni ništa nisu preduzeli po tom pitanju.

"Nakon toga, lokalni pijanci koji su se družili sa mojim bratancem prijetili su mojoj majci da će joj odnijeti sva drva koja je spremila za zimu i da će joj opljačkati kuću. Eto šta je doživjela moja jadna majka, da je unuk nagrdi, a da joj njegovi pijanci prijete", kazala je očajna tetka.

Podsjetimo, zlostavljana S. P. je do detalja opisala kako ju je unuk zvjerski tukao i zlostavljao 13. avgusta. Monstrum ju je napao iznenada u njenoj sobi, usred noći, a bio je uvjeren da će njegova baka u tom mraku misliti da ju je napao neki nepoznati razbojnik.

"Spavala sam kad sam iznenada osjetila da je neko skočio na mene i prekrio mi glavu jastukom. Odsjekla sam se, ništa nisam mogla da vidim, mislila sam da će me ubiti", prisjetila se S. P.

Kako dodaje, u jednom trenutku uspjela je da vrisne, ali joj je napadač tada rekao: "Ćuti! Ubiću ti unuka!".

"Tortura je trajala i trajala... Tukao me je, bacio me je sa kreveta i glavu mi udarao o pod. Mislila sam da neću preživjeti... Tri puta sam gubila svijest, ali sam dolazila sebi... Silovao me, a bolje da me je ubio", kazala je očajna starica.

Inače, mlađi brat uhapšenog D. P. je bio u kući u vrijeme napada, ali on navodno nije ništa čuo. Njihova sestra je prije izvjesnog vremena smještena u hraniteljsku porodicu, pošto je pokušala da se ubije, popivši šaku lijekova.

Gvozden Grgur, beogradski advokat, kaže da će uhapšeni D. P. najprije na psihijatrijsko vještačenje kako bi se ustanovilo da li je bio uračunljiv u trenutku napada na baku. Ukoliko i bude osuđen, najvjerovatnije neće dobiti neku drakonsku kaznu.

"Ovdje se radi o starijem maloljetniku. Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela, može mu se izreći vaspitna mjera ili kazna maloljetničkog zatvora. Visina kazne zavisi i od mišljenja Centra za socijalni rad. Vrlo je vjerovatno da će maloljetniku, ukoliko bude osuđen, biti izrečena kazna maloljetničkog zatvora koja ne može biti kraća od šest mjeseci, niti duža od pet godina", objašnjava Grgur.