Stanje im nepromijenjeno

Troje djece još bije bitku na respiratoru i bore se za život

  • Извор: Телеграф
  • 19.10.2021. 09:15

Zdravstveno stanje bebe i dvoje tinejdžera od 15 i 17 godina, koji su zbog korona virusa na kiseoniku u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, i dalje je isto.

Zamjenik direktora Instituta prof. dr Vladislav Vukomanović, pedijatar-kardiolog kaže za naš portal da su djeca i dalje na respiratoru.

- Stanje im je nepromijenjeno - rekao je Vukomanović za Telegraf.rs.

Da je ovo troje djece na respiratoru prošle nedjelje je izjavio pulmolog prof. dr Predrag Minić.

- Nažalost, na respiratoru nam je beba od šest mjeseci i djeca od 15 i 17 godina i svi su oni životno ugroženi. S izuzetkom dječaka od 17 godina, koji je malo gojazan, ostali nemaju nikakve komorbiditete, odnosno druge bolesti. I to je dokaz da je situacija zaista dramatičana - kaže prof. Minić i dodaje da djeca od 15 i 17 godina nisu vakcinisana.

Ovo su, inače, prva djeca u ovoj ustanovi na respiratoru.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм