Beograd

Tuča na Kalemengdanu: Čovjek gurnuo dijete

  • Извор: Курир
  • 19.04.2023. 16:59

Bivši trener fudbalera engleskog Kroulija Džon Jems suspendovan je iz svih aktivnosti u vezi sa fudbalom do 5. januara 2026. zbog diskriminatornog jezika.

Jems je prvobitno u januaru suspendovan na 15 mjeseci, ali je poslije odluke žalbene komisije kazna drastično povećana.

On je tad priznao jednu optužbu, a krivim je proglašen za još 11 u vezi sa komentarima iznetim od 2019. do 2022. godine, koji se odnose na etničko porjeklo, boju kože, rasu, nacionalnost, vjeru, uvjerenje ili pol.Na Kalemegdanskoj terasi je u septembru 2022. godine održana promocija knjige poznate nutricionistkinje iz Beograda, a mnogi ovaj događaj pamte i po jezivom incidentu koji se tog dana dogodio na tvrđavi.

Na programu ishrane ove nutricionistkinje tada su se našle mnogobrojne zvijezde, koje su i tog dana odlučile da je podrže na promociji nove knjige.

Lepa Brena, Aleksandra Prijović, Ana Bekuta, Aco Pejović, Ilda Saulić, Milica Todorović, Marina Tadić, Željko i Jovana Joksimović samo su neke od zvanica koje su tada došle da joj pruže podršku.

Naime, uoči same promocije došlo je do incidenta nadomak ulaza u čuveni restoran, kada je jedan muškarac gurnuo dijete, nakon čega je verbalni incident ubrzo prerastao u fizički okršaj.

U trenutku kada je muškarac gurnuo dijete, njegova majka odmah je dotrčala da ga odbrani, a svi koji su se u tom momentu nalazili u blizini napali su čovjeka koji ga je gurnuo. Tada se svađa pretvorila u tuču, a na video snimku ispod pogledajte kako je to tada izgledalo.

Na samom ulazu gdje se incident dogodio stajali su novinari, a sukob je izbio između prolaznika i obezbjeđenja.

Naime, otac i sin su prolazili pored obezbjeđenja i otac se, čini se slučajno, sudario sa jednim od članova obezbjeđenja, nakon čega je uslijedio incident.

Na snimku se isprva može vidjeti čovjek koji prolazi sa djetetom, da bi potom prvo došlo do verbalnog okršaja, a onda i fizičkog obračuna između glavnih aktera incidenta.

Na snimku takođe mogu čuti vrisci žena koje izgovaraju da će čovek da padne preko zida, ali se u jednom trenutku čulo i da je, navodno, dječak isprovocirao ovaj obračun.

Тагови: