Зајечар

Тужилаштво покренуло истрагу због пса који је настрадао због петарде

  • Извор: Курир
  • 20.12.2023. 18:09

Цијела Србија била је потрешена и огорчена када је од‌јекнула вијест да је у зајечарској Змајевој улици пронађен мртав пас коме је глава разнешена и недостајало му је пола вилице. Невјерица је била још гора јер је установљено да су дјеца, или тинејџери, јадном добродушном псићу ставили петарду у уста.

- Наше Зајечарско Више јавно тужилаштво дало је налог полицији да што хитније ради на случају проналађења особа које су уличном псу ставиле петарду у уста и на тај начин га мучки убила. Наша претпоставка, на основу изјаве свједока, је да су у питању дјеца. Наш закон налаже да онај који кршећи прописе убије, повриједи, мучи или на други начин злоставља животињу казнити новчаном казном или затвором до двије године. Међутим, ако су ово починила дјеца млађа од 14 година, она нису кривично одговорна – сазнајемо у тужилаштву.

Како је БЕТА, Удружење за заштиту животиња Зајечар, навела на свом сајту, ради се о умиљатој теријерки.

- Пас је био улични, добродушан, играо се са дјецом, хранили су га и комшије, радовао се свима. Разнесена јој је вилица и пола главе. Пас који је увесељавао све људе, сваком је прилазио. Пас млад, диван, напуштен. Полиција је изашла на терен, а комшије кажу да су синоћ петарде бацала дјеца четврти, пети разред. Нађена је и петарда поред - написали су на свом ФБ профиле чланови БЕТЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.