Виши суд у Београду

У априлу наставак суђења родитељима починиоца масакра у "Рибникару"

  • Извор: Танјуг
  • 01.03.2024. 15:54

У Вишем суду у Београду данас је испитивањем Владимира Кецмановића, оца дјечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио 10 људи, настављено суђење њему и његовој супрузи Миљани Кецмановић.

Судија и поступајући тужилац су завршили са постављањем питања Кецмановићу, а пуномоћници оштећених и оштећени би требало да га испитују 1. априла када је наставак суђења.

Како Танјуг сазнаје, Кецмановић је рекао да неће одговарати на питања пуномоћника оштећених.

Питања су му данас постављали Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва Ненад Стефановић и поступајући тужилац Иван Јевтић.

Кецмановић је на јучерашњем суђењу изнио детаљну одбрану, негирајући кривицу.

Након одбране првооптуженог слиједе и изношење одбране Миљане Кецмановић, а затим и инструктора и власника стрељане.

Оптужена Миљана Кецмановић у суд је дошла са слободе у пратњи својих адвоката, док је њен супруг у притвору од 3. маја прошле године.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дјело за које се терети, тешко дјело против опште сигурности.

У судници Вишег суда у Београду данас ће бити присутни и родитељи убијене деце, јер је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од испитивања родитеља убијене дјеце како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава. Поред Кецмановића оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, малољетни К.К. учио да пуца.

Отац дјечака оптужен је да је извршио кривично дјело - тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дјечак К.К, који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на своје другаре из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.