Ana Brnabić

U Bačkoj Planci nije bilo fašističkih izjava, u Glini jeste

  • 07.08.2018. 14:10

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci, na obilježavanju stradanja Srba u hrvatskoj operaciji "Oluja", nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih je čula u Glini, kada se tamo proslavljala "Oluja".

Ona je dodala da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh, koji pokušava da "izokrene istinu", prenose beogradski mediji. 

"Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam videla ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno belo i obrnuto, belo crno", rekla je Brnabićeva. 

Ona je konstatovala da je Srbija dovoljno otvorena za sve i da je u takvoj Srbiji moguće imati premijera čiji je deda "ne Srbin iz Hrvatske nego Hrvat". 

"Moj deda je bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsednika Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom", istakla je Brnabićeva, navodeći da je u Hrvatskoj situacija takva da golman fudbalske reprezentacije (Danijel Subašić) "ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм