Potvrđeno

U obje smjene u “Ribnikaru” po šest policajaca

  • Извор: РТС
  • 21.05.2023. 15:06

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić izjavio je da će od sutra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribikar", gdje počinje nastava, biti povećano prisustvo policajaca, a biće angažovane i starješine koje će kontrolisati školu.

Poslije dvije masovne pucnjave koje su se desile u Srbiji, Danilo Stevandić je, gostujući u Јutarnjem dnevniku RTS-a, izjavio da se država nalazi uvijek na mjestu na kome treba da bude - uz svoje građane.

Brutalan napad: Četvorica šutiraju mladića!

Brutalan napad: Četvorica šutiraju mladića!

Stevandić je podsjetio da su pripadnici MUP-a efikasno uhapsili osumnjičene za dva zločina, nakon čega su pojačali vidljivo prisustvo policije na svim javnim prostorima.

"Od početka godine zabilježen je trend smanjenja krivičnih djela i prekršaja protiv javnog reda i mira za četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno nemamo većih bezbjednosnih izazova. Stanje bezbjednosti je stabilno”, rekao je Stevandić.

U padu aviona poginuli svi putnici

U padu aviona poginuli svi putnici

Prema njegovim riječima, djeca u školama u Srbiji su sigurna.

“Povećali smo broj policijskih službenika koji su angažovani zbog unapređenja bezbjednosti učenika i škola. Na obezbjeđenju 1.832 državne i privatne škole i njihovih 4.180 objekata, svakodnevno je angažovano 3.500 policijski službenika”, naveo je Stevandić.

Pucnjava u svadbenoj koloni kod Banjaluke zabrinula mještane (VIDEO)

Pucnjava u svadbenoj koloni kod Banjaluke zabrinula mještane (VIDEO)

Istakao je da će u OŠ "Vladislav Ribnikar", gdje sutra počinje nastava, biti u dvije smjene pojačano prisustvo policajaca na oba ulaza.

“Ukupno šest policijska službenika biće u smjeni. Osim njih, biće angažovane starješine koje će kontrolisati i obilaziti školu i policijske službenike. Njihov zadatak je da sa direktorima škola usaglase bezbjednosne prioritete i pažnju usmjere na rano otkrivanje mogućih rizika i prijetnji”, naveo je Stevandić.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм