Nakon obilne kiše

U Prijepolju proglašena vanredna situacija, raste Lim

  • Извор: СРНА
  • 18.01.2023. 11:42

Vanredna situacija proglašena je na području opštine Prijepolje zbog kontinuiranog rasta nivoa rijeke Lim, do kojeg je došlo nakon obilne kiše koja je pala na području jugozapadne Srbije.

Predsjednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je nivo Lima kod Prijepolja u porastu 20 centimetara na sat.

"Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na području cijele opštine Prijepolje", rekao je Babić za RTS.

On je naveo da je došlo do izlivanja Lima na uobičajenim neuralgičnim tačkama - u Brodarevu i naselju Zalug.

"Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima. Takođe, zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju i donesena odluka da neće biti plivanja za Časni krst na Bogojavljenje", rekao je Babić.

Nivo Lima je trenutno na koti od 280 centimetara, što je 20 centimetara ispod granice vanredne odbrane od poplava. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)