Vučić prisustvovao

U Srbiji predstavljen protivoklopni sistem "kornet"

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2022. 13:45

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan što je Srbija mogla da nabavi najsavremeniji ruski protivoklopni sistem "kornet" i znatnu količinu raketa i lansirnih uređaja, čime se poboljšava operativna sposobnost Vojske.

"To je jedno od najboljih, a možda i najbolje protivoklopno oružje u svijetu", rekao je Vučić tokom posjete 72. brigadi za specijalne operacije Vojske Srbije u kasarni "Rastko Nemanjić u Pančevu, gdje mu je predstavljen protivoklopni sistem koji je nedavno stigao u Srbiju.

Prema njegovim riječima, "kornet" je važno defanzivno sredstvo i da bi se odvratila svaka potencijalna agresija na Srbiju.

Predstavnici Vojske predstavili su Vučiću ovaj protivoklopni sistem, ističući da služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.

"Kornet" ima termovizijski nišan, domet mu je osam kilometara, probija oklop debljine 1.100 do 1.300 milimetara i lako je prenosiv u kamionu, kao i helikopteru.

Vučić je zahvalio pripadnicima Vojske za ljubav koju iskazuju prema državi i još jednom čestitao praznike njima, njihovim porodicama i svim građanima Srbije.

Govoreći o Kosmetu, Vučić je poručio da je Beograd spreman za dijalog sa Prištinom, ali bez uslovljavanja i diktata za srpsku stranu.

On je naglasio da je iz istupa premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija jasno da on "ne razumije neke stvari".

Vučić je, povodom snimka policajaca iz Priboja koji veličaju zločin u Srebrenici, rekao da država neće dozvoliti ugrožavanje bilo čije bezbjednosti, da je Srbija i država Bošnjaka, a da će nadležni organi preduzeti određene mjere u ovom slučaju.

Predsjednik Srbije je izrazio nadu da će mladić iz Hrvatske Matej Periš, koji je nestao tokom novogodišnje noći u Beogradu, uskoro biti pronađen.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.