U Srbiju sinoć stigla prva pomoć iz Kine

  • 16.03.2020. 15:31

Sinoć je u Srbiju stigla prva pomoć iz inostranstva u borbi sa virusom COVID-19 i to iz Kine, a riječ je o testovima za detekciju virusa COVID-19, koje je donirala Kineska humanitarna organizacija „Mammoth Fondation“. Ova neprofitna humanitarna fondacija, sa centrom u kineskom gradu Šenženu, bavi se istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro.

U jeku borbe sa virusom korona u Narodnoj Republici Kini, „Mammoth Fondation“ bila je od ogromne pomoći, s obzirom na to da je značajno pomagala laboratorije i bolnice, a sada se okrenula pomoći ostalim državama u svijetu.

Fondaciju finansira jedna od vodećih svjetskih kompanija iz oblasti genetskog inženjeringa BGI, sa centrom u Šenženu.

Kompletnu akciju pomoći koordinirala je Ambasada Kine u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije.

Srbija ovim putem izražava veliku zahvalnost Kini i kineskom narodu na ovoj pomoći, navodi se u saopštenju Vlade Srbije i dodaje: "Uvereni smo da ćemo uz pomoć naših kineskih prijatelja, uz njihovu stručnost i iskustvo, uspeti da se uspešno izborimo sa virusom COVID-19 i da će Srbija iz ove bitke izaći kao pobednik".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм