"Gradska pijaca" saopštila

U "Starom Merkatoru" obrušila se obloga od ventilacije, a ne plafon

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2022. 21:08

Nesreća na pijaci "Stari Merkator" u Novom Beogradu u kojoj su povrijeđene četiri osobe dogodila se usljed obrušavanja obloge ventilacionog kanala, a ne plafona, zida i krova kako su prenijeli pojedini mediji, tvrde iz preduzeća "Gradska pijaca".

Iz ovog preduzeća navode da se dio obloge ventilacionog kanala obrušio u suteren, da je uviđaj obavljen, te da će nadležne službe sagledati razloge zbog kojih je došlo do toga.

Iz preduzeća "Gradska pijaca" ističu da ništa nije ukazivalo da na pijaci može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

"Najvažnije je da nema ljudskih žrtava, da su sve četiri povrijeđene osobe zbrinute i van životne opasnosti. Šteta će svakako biti nadoknađena svim povrijeđenima", navodi se u saopštenju.

Građevinska inspekcija zatvorila je za upotrebu dio objekta koji se obrušio, dok drugi dio, plato pijace, radi nesmetano jer nema opasnosti od daljeg obrušavanja, dodaje se u saopštenju.

Četiri povrijeđene žene su prebačene u Urgentni centar, odakle su tri nakon dijagnostike puštene kućama, a četvrta je zbog preloma ruke zbrinuta na Vojno-medicinskoj akademiji.

Tržni centar "Novi Beograd", u okviru koga se nalazi i pijaca, izgrađen je početkom 70-ih godina prošlog vijeka.