Lipovačka šuma

Učitelj jahanja uhapšen zbog silovanja 10 djevojaka, neke bile maloljetne

  • Извор: Курир
  • 13.09.2022. 12:02

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je seksualni predator. Riječ je o M. Đ. poznatom kaskaderu i učitelju jahanja u Lipovačkoj šumi.

Njega je navodno policiji prijavilo čak 10 djevojaka, među kojima ima i maloljetnih, a pomenuti stariji muškarac osumnjičen je za silovanja, pokušaje silovanja i nedozvoljene polne radnje.

"Privedeni je koristio povjerenje roditelja koji su mu dovodili djecu i ostavljali na časovima jahanja. Kada su roditelji čuli kako ih je seksualno zlostavljao odlučili su da ga prijave policiji i tužilaštvu u koje imaju povjerenje",rekao je još juče sagovornik blizak istrazi.

Inače, uhapšeni M. Đ. čuveni je kaskader koji je obilježio istoriju jugoslovenskog filma, a vrhunac slave dostigao je filmom "Neretva", a skorije i u "Nemanjićima". Protiv njega je podnijeta krivična prijava, prenosi "Kurir.rs".

On je, kako se sumnja, u decembru 2010. godine, obljubio devojku koja je u to vrijeme bila maloljetna, a osam godina kasnije pokušao da siluje još jednu maloljetnicu.

M. Đ. se tereti i da je, od 2013. do 2021. godine, pet polaznica škole jahanja, od kojih su dvije u to vrijeme bile djeca, a jedna maloljetna, neprimjereno dodirivao po intimnim dijelovima tijela.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Тагови: