Opština Brus

Uhapšen Milutin Jeličić Jutka

  • 27.04.2021. 18:54

Bivšem predsjedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki i za još pet osoba određeno je zadržavanje do 48 sati nakon jutrošnjeg hapšenja zbog sumnji na korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Protiv još dvije osobe biće podnijete krivične prijave.

Mediji su ranije danas preneli da je uhapšen bivši predsjednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, što je RTS-u potvrđeno u policiji bez navođenja detalja hapšenja.

U saopštenju MUP-a koje smo dobili tokom dana navodi se da je policija, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsila šest osoba, dok će protiv dvije osobe biti podnijete krivične prijave.

Uhapšeni su M. J. (1962), M. A. (1987), A. S. (1973), G. R. (1965), M. I. (1965) i D. K. (1979), dok će krivične prijave biti podnete protiv 47-godišnje i 44-godišnje žene, saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. J., bivši predsjednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park "Kopaonik" na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Više tužilaštvo: Uhapšeno ili zadržano više osoba

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, rečeno je za RTS da je po nalogu tog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije više lica sa teritorije Opštine Brus, a radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog pred zamjenikom javnog tužioca uhapšeno ili zadržano.

J.M. zbog osnova sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 3. u vezi stava 1. u vezi čl. 61. Krivičnog zakonika i on je zadržan do 48 sati.

A.M. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina uticajem iz člana 366. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika isti je zadržan do 48 časova, S.A. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 1. Krivičnog zakonika, R.G. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 1. Krivičnog zakonika, uhapšen i saslušan pred zamjenikom javnog tužioca, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Iz Tužilaštva navode da S.I. zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 1. Krivičnog zakonika, nije uhapšena, jer se nalazi van teritorije Republike Srbije.

Uhapšena je I.M. zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje službene isprave iz člana 357. stav 1. Krivičnog zakonika i saslušana pred zamjenikom javnog tužioca, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

K.D. je zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje službene isprave iz člana 357. stav 1. Krivičnog zakonika, uhapšena i saslušana pred zamenikom javnog tužioca, nakon čega je puštena da se brani sa slobode, a M.S. iz Smedereva zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje službene isprave iz člana 357. stav 1. Krivičnog zakonika, nije uhapšena, a ne postoje saznanja gdje se nalazi.

Тагови: