Opština Istok

Uhapšen penzioner na KiM, išao da prijavi uzurpiranu imovinu

  • Извор: АТВ
  • 02.12.2022. 17:02

Gavrilo Milosavlјević (63) uhapšen je juče u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu.

Kako je saopšteno iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju, riječ je o penzioneru, koji kao raselјeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije.

Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu.

“Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca”, saopšteno je Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaju da se na ovaj način Srbi institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vjekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.