Упад у Скупштину

Ухапшено 35 особа након хаоса у Београду

  • 25.12.2023. 06:59

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је одржана сједница Савјета за националну безбједност јер је вечерас покушано насилно заузимање институција државе Србије, те истакао да је ухапшено више од 35 особа.

Вучић је након хитне сједнице Савјета за националну безбједност рекао да ће сви одговарати, а да ће држава Србија питати ОЕБС и остале међународне организације које су знале шта се дешава и спрема зашто су ћутали.

Он је поручио грађанима Србије да не брину, да је држава озбиљна и да ће се супротставити свима који у овом виде прилику да униште Србију и изборну вољу грађана који су светиња.

Вучић је рекао да се наставља хапшење широм града.

"Анализирали смо све што се догађало вечерас и захвалио сам припадницима како полицијске бригаде, тако жандармерије, свим припадницима полиције, који су тежак терет поднели вечерас, сагледали све информације и са представницима Безбедносне информативне агенције", рекао је Вучић.

Он је поручио да нико нема право да наноси тешке тјелесне повреде полицајцима.

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

"Имамо за сада двојицу тешко повређених полицајаца. Имамо више лакше или још са нејасно утврђеним степеном повреда повређених полицајаца", рекао је Вучић.

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је више од 30 полицајаца повријеђено и да је ово покушај Мајдана (насилни преврат), али да се у Србији неће десити Мајдан.

Шеф за координацију службе безбједности Ивица Дачић, који је за сутра у 15.00 часова сазвао сједницу бироа служби безбједности, рекао је да је овдје посриједи покушај рушења државног поретка и да је очигледно присуство страног фактора.

Он је поручио да је држава јача од сваког насиља и да ће стабилност бити очувана.

Полиција је синоћ потиснула насилне демонстранте из редова опозиције од зграде градске скупштине.

Какво нас вријеме очекује у новогодишњој ноћи?

Какво нас вријеме очекује у новогодишњој ноћи?

Одржана је и сједница Савјета за националну безбједност.

Група демонстраната, на позив прозападне опозиције, покушала је вечерас на силу да упадне у Скупштину града Београда, тврдећи да су избори за град Београд покрадени.

Они су разбили стакло на вратима, али су их задржале полицијске снаге на улазу у зграду.

Пратите нас и путем Вибера