Prevrnule se 25. decembra

Uklonjena oštećena cisterna kod Pirota

  • Извор: Агенције
  • 08.01.2023. 14:12

Cisterna broj 13, koja je sa još tri druge cisterne u kojima je amonijak 25. decembra iskliznula iz pruge kod Pirota tačnije kod mjesta Sopotski han, podignuta je i prazna vraćena u Pirot, pošto je proteklih dana, od momenta prevrtanja, istekao komletan sadržaj, koji je u danu iskliznuća izazavao ekološki akcident, ali i dva smrtna slučaja i pedesetak povrijeđenih građana koji su se našli u oblaku amonijaka.

Zahtijevan i rizičan posao sanacije lica mjesta obavljaju domaći i radnici bugarskih željeznica, a čitav predio oko Sopotskog hana i dalje je blokiran jer će danas otpočeti pretakanje aminijaka iz željezničkih u auto cisterne, prenose Novosti.

Kako je najavio pirotski Štab za vanredne situacije, za vrijeme pretakanja neće biti obustave putničkog saobraćaja na obližnjem koridoru 10, odnsono on će se odvijati nesmetano.

U kompoziciji iz koje su iskliznule četiri cisterne sa amonijakom bilo je 20 cisterni. Sanacija je počela tako što su prednji vagoni u komopoziciji odvučeni prema Nišu, a posljednji ka Pirotu.

Prtevrnute cisterne su bile u sredini voza koji je saobraćao iz Bugarske. Na cisterni koja je izazvala mnogobrojne problele vidljiva su fizička oštećenja: nedostaje jedan od dva odbojnika, a platforma je od siline iskliznuća bukvalno zgužvana.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином