Progovorila još jedna žrtva

Unu je učitelj jahanja zlostavljao kad je imala 13 godina

  • Извор: Блиц
  • 14.09.2022. 22:11

Ušao je u boks i stegnuo me jako. Govorila sam mu da se skloni, odgovorio je: -Ne, ne, ne, pusti me da se samo malo smirim, ovako počinje priču Una Ilić (21) koja je, nakon Katarine Šolaje i Anđele Belović treća žrtva seksualnog uznemiravanja trenera jahanja Miloša Đukića koja je odlučila da ispriča svoju priču.

Na treninge je došla kada je bila veoma mala, sa sestrom i uvijek u pratnji majke, prenosi Blic.

Ni to nije sprečilo predatora da spopada tada trinaestogodišnju djevojčicu.

Una Ilić tvrdi da je bolje prošla od Katarine i Anđele, jer je poslije nekoliko ispada trenera Miloša Đukića presjekla i napustila konjički klub.

"Mama je u početku uvijek bila u blizini, tako da se ništa nije dešavalo, nismo ni imali prečesto kontakte s Mišom", kaže Una Ilić za „Blic“.

“Počelo je bezazleno…”

Poslije nekog vremena, trener Miloš Đukić počeo je, kako kaže naša sagovornica, da govori neprimjerene stvari.

"Počeo je sa naizgled bezazlenim izjavama „ti si meni omiljena, dođi da te mazim“, „samo tebe vodim na sladoled, ne smije niko drugi s nama“… Iz ove perspektive, djeluje sumnjivo, ali tada sam bila mala i nisam imala ideju da bi mogao da mi naudi. Samo se sjećam da mi je bilo jako neprijatno", kaže Una Ilić.

I poslije toga, kaže da joj je trener pokazivao naklonost, govorio joj je da mu je omiljena.

Kada je imala 13 godina. Đukić je prešao u sljedeću fazu.

"Govorio mi je „tvoje tijelo se mijenja“, „postaješ ozbiljna žena“, „sad krećemo ozbiljnije da radimo i da se družimo“… Ima i nekoliko incidenata…", priča Una Ilić.

Kaže da je nakon početnih komentara, Miloš Đukić otišao i korak dalje.

"Kada bismo ostajali sami, govorio je „dođi da te mazim“. Ako kažem ne, naljuti se i počne uslovljavanje. „Nećeš dobro jahati“, „Kako možeš da me odbiješ, mi smo drugari“… Htio je da mi stavi do znanja da zavisim od njega. Onda je počelo maženje po butinama, zadnjici, ljubljenje u vrat. Gadila sam se, smetalo mi je", priča Una Ilić.

“Prilepi se uz sjedlo, trljaj se…”

Đukić je imao način da se približi djevojčicama. Odveo je Una Ilić i dao joj da jaše konja koji se zove Akgbar, koji je, kako kaže, „bio najbolji, poseban, njega nije mogao da jaše svako, samo ko zasluži.“

"Bila sam sama s njim. Konj me nije slušao, ali imala sam strah da moram da ispoštujem to što su mi dali Akgbara da ga jašem. Bila sam pod stresom, čak sam pala, prišao mi je i rekao:

"Nemoj da se plašiš da svršiš dok si na konju. Ti se tako namjesti, prilepi se uz sjedlo, trljaj se. Hoću da te vidim kako se opuštaš."

"Imala sam 13 godina i nisam imala ideju o čemu priča. Rekla sam u redu, mislila sam da treba samo da se opustim… Govorio je to više puta. Sestra i ja smo to poslije guglale, ali nam ni tada nije bilo do kraja jasno", navodi Una Ilić.

Ponavljao je takve stvari često. Sagovornica kaže da je osjećala da sve to nije baš normalno, pa je prećutkivala.

"Desila se jedna scena, ja sam svezivala konja, on je ušao u boks i zagrlio me. Stegao je jako i ja sam mu rekla „Mišo, skloni se“. On je rekao ne, ne, ne, pusti me da se malo smirim. Disao je i stenjao mi u vrat, mazio me po tijelu i grubo stiskao. Bilo je mnogo ljudi u boksovima pored, čak je i moja sestra bila u blizini. Nisam imala izlaz. To je trajalo par minuta…", priča Una Ilić.

Otišla je, napustila klub.

"Nisam ni procesuirala potpuno šta mi se dešava, samo sam znala da mi je užasno neprijatno. Sreća da sam otišla, inače, ko zna kako bi se završilo", kaže sagovornica.

Una poziva sve djevojke koje su silovane ili seksualno zlostavljane da budu hrabre i prijave zlostavljače.

Poziva i djevojke iz Konjičkog kluba MBM da se jave ukoliko im je Miloš Đukić činio slične stvari kao Katarini, Anđeli i njoj.

"Uvijek ima neko ko će vas saslušati, ko će vam vjerovati, ko će vas podržati. Ne plašite se da prijavite, ne stidite se", poručuje Una Ilić.

“Zašto si ti ljuta na mene”

"Samo sam još jednom otišla nakon dvije godine i tada me je pitao zašto sam ljuta na njega i zašto se ne vratim. Ne sjećam se šta sam mu rekla, ali nije bilo šanse da mu se više ikada približim. Kada sam otišla iz kluba, za mene i sestru je pričao svašta. Da smo ku*ve, narkomanke… Nisam imala ni punih 14 godina kada sam zauvijek otišla", kaže Una Ilić.

“Ja nisam pedofil, je li tako”

Više djevojaka ispričalo je za “Blic” identičnu situaciju sa trenerom Milošem Đukićem.

"Svaki put, poslije nasrtaja na djevojke, govorio bi:”Ja nisam pedofil, je l’ tako?"

"Kao da je htio time sebi da obezbijedi neki suludi alibi", kaže jedna od sagovornica.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина