Beograd

Upaljena "Večna vatra" u prisustvu Vučića i Lavrova

  • 15.12.2020. 13:48

Na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda upaljena je "Večna vatra" kod istoimenog spomenika, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji boravi u posjeti Beogradu.

Plamen će gorijeti kao simbol prijateljstva ruskog i srpskog naroda i njihovog zajedničkog stradanja u Drugom svjetskom ratu.

Nakon podsjećanja na paljenje baklje Vječne vatre u Moskvi, putem video bima, ruski gardisti donijeli su plamen, poslije čega je srpski gardista bakljom upalio vatru na spomeniku u Beogradu.

Plamen "Večne vatre" u Srbiju je prenijet specijalnim avionom ruskog Ministarstva odbrane.

Vučić i Lavrov zatim su položili vijence na spomenik "Večna vatra" na kome, inače, piše "Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno".

U temelje tog spomenika postavljena je kapsula sa zemljom iz Rusije u februaru ove godine, kada je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu bio u zvaničnoj poseti Beogradu.

Prethodno su Vučić i Lavrov, na ulazu u Groblje oslobodilaca obišli izložbu Ruskog ministarstva odbrane povodom pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм