Smederevska Palanka

Uznemirujući snimak brutalne tuče djevojčica: Mučki se udaraju, vršnjaci navijaju

  • Извор: Телеграф
  • 27.09.2021. 19:32

Uznemirujući snimak brutalne tuče dve devojčice pojavio se na društvenim mrežama, a ovaj užasan događaj odigrao ispred jedne osnovne škole u Smederevskoj Palanci.

Na snimku se vidi kako se dvije tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su željeli da se pridruže tuči, dok je jedna od djevojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

- Roditelji, društvo... Nemam adekvatnu riječ kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci - napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola "Heroj Radmila Šišković", ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

- Kao što je mnogima poznato, u nedjelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu "Heroj Radmila Šišković". Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene - navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

- Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mjere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo spriječili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obaviješteni Školska uprava i organi reda - navode iz OŠ "Heroj Radmila Šišković".

Podsjetimo, prije desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dvije učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vrijeđale trinaestogodišnju djevojčicu. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Kako je njena majka Slavica D. ispričala za naš portal, devojčica je sada malo bolje, ali je psihički jako loše i ima košmare. 

Ovim povodom se oglasila i škola koju sve tri djevojčice pohađaju. Direktorka je za Telegraf odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина