Bez ijednog dokaza

Uzoran student, dobrovljni davalac krvi, brižni sin i brat: Ovo je Nikola koga je prištinski sud osudio na 8 mjeseci zatvora

  • Извор: Курир
  • 07.09.2022. 13:51

Uzoran student na budžetu državne više škole, dobrovoljni davalac krvi, obzirni sin i brat i učesnik brojnih humanitarnih akcija. To je ukratko opis dvadesetogodišnjeg Nikole Nedeljkovća koga je prištinsko pravosuđe bez ijednog jedinog dokaza, na osnovu, po svemu sudeći, lažnih iskaza svjedoka osudilo na osam mjeseci zatvora zbog obilježavanja Vidovdana.

Nikola je student prve godine Beogradske akademije poslovnih i umjetničkih studija na smjeru za informacione tehnologije. Nažalost, kako je već dva i po mjeseca u zatvoru, u kome će prema presudi provesti još pet i po mjeseci, on će izgubiti jednu godinu studija. Pitanje je hoće li zbog toga ostati na budžetu.

Istovremeno, pored uspješnog studiranja, Nikola je dobrovoljni davalac krvi, što se može vidjeti i među dokazima koje je njegov advokat, koga je odmah po hapšenju angažovala Kancelarija za KiM, priložio.

Koliko brine o roditeljima i pokušava na sve načine da im pomogne, najbolje govori činjenica da uz studiranje Nikola preko omladinske zadruge radi u jednom trgovinskom lancu.

Roditelji Nedeljkovića su skromni, radni ljudi i sve troje žive u jednoj prigradskoj beogradskoj opštini. Od kako je Nikola uhapšen, roditelji su svakog ponedjeljka odlazili put Mitrovice kako bi ga posjetili i uvjerili se da je dobro, a i u redovnom su telefonskom kontaktu sa sinom.

Тагови: