Lokalni izbori na KiM

Veliki odziv građana u Sjevernoj Mitrovici, glasanje protiče bez problema

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2021. 10:13

Građani na Kosovu i Metohiji danas biraju lokalnu vlast u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom.

Srbi imaju kandidate za predsjednike u 11 lokalnih samouprava. Birališta su otvorena u 7.00 časova.

Prva tri sata na lokalnim izborima u Sjevernoj Mitrovici zabilježen je veliki odziv građana.

Na biračkim mjestima oko deset časova su velike gužve pa građani čekaju u redovima da bi glasali. 

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić se nakon glasanja zahvalio medijima što su došli.

"Prema informacijama koje ja imam, sva biračka mjesta su otvorena na vreme, svi birački centri su otvoreni na vrijeme i glasanje protiče u najboljem redu. Kao što i sami možete vidjeti i uvjeriti se, građani opštine Sjeverna Mitrovica od ranih jutarnjih časova u masovno velikom broju rkenuli su ka biračkim centrima da daju svoj glas, tj. da iskoriste svoje biračko pravo i podrže svoje kandidate za gradonačelnika i kandidate za odbornika. Pozivam sve građane koji nisu iskoristili jutros to svoje pravo da u toku dana prošetaju do biračkih centara, iskoriste svoje biračko pravo i podrže svoje kandidate. Naravno, uz poštovanje svih preporuka zdravstvene struke, tj. poštovanje svih epidemioloških mjera".

Na pitanje kakva su njegova očekivanja od izbora rekao je da očekuje ubjedljivu pobjedu.

"Pošto je predizborna ćutnja, ako me pitate šta mislim, očekujem ubjedljivu pobjedu", rekao je Rakić.

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Sjevernoj Mitrovici Slobodan Dimitrijević rekao je u obraćanju medijima da su sva biračka mjesta u sedam biračkih centara otvorena na vreme.

Dimitrijević je istakao da za sada glasanje protiče bez ikakvih problema. On je dodao da svoje biračko pravo mogu da iskoriste svi punoljjetni građani koji su upisani u birački spisak, a koji imaju kosovska lična dokumenta, čak i ako im je istekao rok važenja do šest meseci, zbog poznatog problema oko izdavanja kosovskih dokumenata

Predsjednik Alijanse za bućnost Kosova Ramuš Haradinaj glasao je danas na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Gračanice Ljiljana Šubarić glasala je danas na lokalnim izborima na biračkom mestu Donja Gušterica u Osnovnoj školi “Knez Lazar”. Ona je na biračko mjesto došla u pratnji velikog broja građana.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм