Gužve na graničnim prelazima

Višečasovna zadržavanja na Horgošu

  • 25.08.2018. 10:37

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije u Mađarsku, formirala se kolona vozila duga više od tri kilometra i na prelaz granice čeka se više časova.

Na izlazu iz Srbije čeka se oko dva sata, a međuprostor do mađarskog prelaza Reske, na kome se, takođe, čeka oko dva sata, potpuno je popunjen vozilima.

Komandir policijske ispostave Graničnog prelaza Horgoš Agneš Pastor rekla je za Radio-televiziju Srbije da je preko prelaza Horgoš za 12 sati prošlo 30 hiljada putnika, osam hiljada vozila i više od 100 autobusa.

Pastorova je navela da se radi u svim trakama, a gužve se očekuju sve do ponedjeljka, 27. avgusta.

Slična situacija je i na Kelebiji gdje se čeka oko dva sata, budući da policija na auto-putu povremeno usmjerava strance koji se vraćaju sa godišnjih odmora ka tom prelazu, kako bi se rasteretio prelaz Horgoš.

Na Batrovcima ka Hrvatskoj čeka se oko dva sata na izlazu, na Gradini na ulazu iz Bugarske 40 minuta, dok se na Gostunu na izlazu iz Srbije u Crnu Goru, čeka sat i po.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм