Nakon današnje sjednice

Vlada Srbije: Nema uslova za bezbjedno održavanje Evroprajda

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2022. 16:02

Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbjedno održavanje manifestacije "Evroprajd", posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost.

Vlada je nakon današnje sjednice saopštila da je ovakva procjena zasnovana na trenutnoj političkoj situaciji u regionu, da su u obzir uzete svakodnevne tenzije, kao i da su članovi Vlade vodili računa o javnom redu i miru i o bezbjednosti svih građana Srbije.

Vlada je donijela i zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvjete na objektima na kojima takva vrsta rasvjete nije neophodna.

- Počev od večeras, planirano je da se isključi dekorativna rasvjeta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsjedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gdje nije neophodna - saopštili su iz Vlade Srbije.

Vlada je apelovala i na druge institucije i organizacije da primijene ovu preporuku kao primjer odgovornog i racionalnog ponašanja u eri energetske krize.

Тагови: