Zajednička vježba 

Vojnici Srbije gađaju na poligonu kod Sankt Peterburga

  • 16.08.2018. 15:19

Pripadnici Vojske Srbije na poligonu Luga, kod Sankt Peterburga, intenzivno uvježbavaju taktičke radnje i izvode gađanja na vježbi Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

Pripadnici 37. Mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske Srbije 
sa kolegama iz ruske Devete artiljerijske brigade izveli su gađanje ciljeva iz minobacača kalibra 120 milimetara i postigli vrlo dobre rezultate. 

U okviru uvježbavanja, od logorskog prostora, do poligona Luga, pripadnici Vojske Srbije izveli su marš vozilima po teško prohodnom terenu u dužini od 25 kilometara do položaja na prvoj liniji odbrane. 

Učesnici vježbe borave u zemunicama koje sami izrađuju na terenu od drveta, šatorskih krila i maskiraju prirodnom vegetacijom. 

Nosioci vježbe su komanda Šeste armije, 25. Moto-streljačka brigada i Deveta artiljerijska brigada Oružanih snaga Ruske Federacije. 

Poligon Luga zauzima površinu od više desetina kilometara kvadratnih i taj prostor je potpuno nenaseljen, što omogućava uvježbavanje većih jedinica sa korišćenjem bojeve municije, napominje se u saopštenju.