До 31. марта

Војска Србије: На конкурс за пилота могу се пријавити и грађани Републике Српске

  • 20.02.2024. 15:28

Министарство одбране Србије позвало је младиће и дјевојке који желе да стану у строј Војске Србије и добију звање пилота да се пријаве на конкурс за Војностручно оспособљавање за резервне официре рода авијације који је отворен до 31. марта, а на овај конкурс могу да се пријаве и грађани Републике Српске који испуњавају услове конкурса.

Пријаве за конкурс могу да пошаљу кандидати који до краја 2024. године навршавају до 27 година и имају диплому основних академских студија цивилних факултета.

Кандидати који испуне опште услове конкурса, као и медицинске, психолошке и безбједносне провјере, савладају селективну падобранску и летачку обуку имаће прилику да постану пилоти авиона и хеликоптера Ратног ваздухопловства и ПВО.

Најуспјешнији међу њима, након завршеног шестомјесечног оспособљавања, добиће могућност да одмах ступе у професионалну војну службу и да као официри рода авијације наставе летачку обуку.

Кандидати који поднесу пријаву за специјалност пилот оператер даљински пилотираног ваздухоплова не упућују се на селективну падобранску и летачку обуку.

Ове године отворена је и могућност за све заинтересоване младиће и девојке да конкуришу и за специјалност пилот оператер даљински пилотираног ваздухоплова, а ти кандидати се не упућују на селективну падобранску и летачку обуку.

Уз каријеру у Војсци Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО Војске Србије младим пилотима пружају и могућност за сталним усавршавањем.

Пријаве се могу поднијети у центрима Министарства одбране, шалтерима Поште или на порталу еУправе.

Конкурс је отворен до 31. марта, а све додатне информације о условима и начину конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у Земуну (Улица Главна број 1) или на бројеве телефона 011/3074-008 и 011/3074-027.

Текст конкурса сви заинтересовани могу да пронађу на сљедећем линку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)