Састанак

Вучић на представљању резултата анализе способности Војске Србије; Присуствује Додик

  • Извор: Танјуг
  • 30.01.2024. 09:40

Предсjедник Србије Александар Вучић присуствује састанку на којем ће бити представљени резултати анализе стања оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2023. годину.

Састанку који се одржава у Дому гарде у Топчидеру присуствују и предсjедница Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, други припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и предсjедник Републике Српске Милорад Додик.

Вучић je дочекан уз почасни строј и поздрав Гарде.

По завршетку састанка, предсjедник Вучић присуствоваће статичком приказу средстава наоружања и војне опреме Војске Србије.

Вучић је раније најавио да ће 2024. бити година у којој ће се највише до сада улагати у војну опрему која би требало да стигне до краја 2026. године, као и да се припрема нови пакет финансијских средстава за ту намjену.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је раније да ће 30. јануар бити веома важан догађај за Министарство одбране.

- Тога дана имаћемо приказ наоружања и војне опреме и аргументовано ћемо предсjеднику образложити зашто сматрамо да треба укинути суспензију обавезног служења војног рока, као и то колико предлажемо да он траје - рекао је Вучевић.

Министар је нагласио да враћање обавезног служења војног рока није припрема за рат, већ је то припрема да се сачува држава и да постоје генерације које знају да бране своју државу.

Генералштаб Војске Србије покренуо је почетком јануара ове године иницијативу и предложио предсjеднику поновно увођење обавезе служења војног рока, у трајању до четири мjесеца.

У Србији је обавезни војни рок укинут 1. јануара 2011. године, од када у војску иду само они који то добровољно желе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)